Репей

Репеят смятан от повечето хора за плевел има лечебни функции при проблеми с кожата, които малко други лечебни растения имат. При целулит неговите действия за: пречистване на кръвта и целулитните депа, подкрепа еластичността на кожата и подкрепа на кожния клетъчен метаболизъм го правят незаменимо средство.

Пречистване на кръвта
Kорен от репей пречиства кръвта и лимфата чрез премахване на токсините и тежките метали от системното кръвообращение. Същевременно с това той насърчава кръвобращението. Заради това негово действие е често използвано средство за лечение на различни състояния свързани с кожата. При състояние на целулит, приемът на корен от репей спомага отделящите се токсини своевременно да бъдат елиминирани, което се проявява с по-свежия вид на кожата.

Подкрепя еластичността на кожата
Има клинично доказано въздействие върху ензима еластаза, което предотвратява по-нататъшната загуба на еластичност на кожата (основния проявяващ се проблем на кожата при дългосрочен целулит).

Подпомага клетъчната обмяна на кожата и тялото
Подкрепя нормалното протичане на метаболитните и енергийни процеси в клетките, което е съществено нарушено при целулит.

Диуретично действие
Коренът от репей е естествен диуретик, който по естествен начин подпомага тялото да елиминира излишните телесни течности и натрий (повишеното му ниво влошава целулита).