Полски хвощ

Хвощът е една от най-старите лечебни билки, която дори предхожда динозаврите на Земята. Има много действия, които помагат при целулит, поради което е незаменима съставка в хранителните добавки срещу него.

Подобрява синтеза на колаген в кожата
Полският хвощ е растението с най-високо съдържание на природен силиций (от 5 до 8%).Той е ключовият микроелемент участващ в синтеза на нова качествена съединителна тъкан (еластин и колаген). Тя е основната тъкан изграждаща кожата, ставите, ноктите и кръвоносните съдове. Чрез подкрепа на колагеновия синтез кожата се стяга и възстановява намаленото количество колаген в нея. Едновременно с това се подобрява нейната еластичност чрез синтеза на другия тип съединителна тъкан еластин. Това е от изключително ключово значение за кожата, за да може тя да има добър тургор, еластичност и гладкост.

Намалява развитието на фиброза
Полският хвощ намалява възпалителните процеси в дермата и хиподермата, което бързо спира процеса на разрастване на съединителна тъкан и на разпространението на целулит.

Диуретично действие
Полският хвощ има диуретично действие (увеличава количеството отделени течности чрез бъбреците за 24 часа с над 30 %), което помага за дрениране на излишните течности от зоните с целулит и оттам бързо и видимо прибиране на силуета следствие на това негово действие.