Защо имам косопад?

косопадКосата е знак за красота и допринася за индивидуалността на жената от незапомнени времена. Когато има повишена нейна загуба тя се разглежда като дерматологично състояние. Косопада нарушава качеството на живот и самочувствието ни. Има много причини водещи до косопад, което често прави трудно лечението му. За да сте по-наясно за причините сме изброили най-важните установени досега.

 

Кои са факторите, водещи до загуба на коса? И какво може да ни помогне?

 

Фактори

Подробно описание

Силен психо-емоционален стрес Загуба на близък, раждане, катастрофа, операция или друг силен емоционален стрес причиняват временно нарушение функцията на хипоталамo-хипофизо-надбъбречната ос.
Генетична предразположеност Установена е полигенно обусловена наследственост.
Дехидротестостерон (ДХТ) Повишеното ниво на Дехидротестостерон ДХТ съкращава цикъла на косата и прогресивно изтънява фоликулите на скалпа.
Прекомерен пърхут Прекомерното отделяне на пърхут води до високо ниво на ензимът 5-алфа редуктаза и запушването на порите, като по този начин се недохранва коренът на косъма.
Тютюнопушене Тютюневият дим уврежда ендотела на кръвоносните съдове, което води до по-малко синтез на азотен оксид (действ съдоразширяващо) оттам кислореден недостиг, който предизвиква загуба на коса.
Прием на лекарства Лекарства понижаващи холестерол, противоязвени средства, при подагра, антидепресанти, анаболни стероиди, противоревматични, бета-блокери и противотуморни лекарства.
Синтезирани от тялото вещества Инсулиноподобен растежен фактор, трансформиращ растежен фактор-бета блокират растежа на космения фоликул.
Атеросклероза Атеросклеротичният процес блокира
микроциркулацията, която подхранва космените фоликули.

За жените, които предпочитат да използват едно, но естествено средство за решение на състоянието косопад най-добрият избор е коренът от коприва.

Как помага корена от коприва?

Той помага поради многобразието на съставките, които има в състава си:
✅ Съдържа жизнено необходими за подхранване и подкрепа на растежа на косата витамини (от В-групата) и минерали (желязо и цинк).
✅ Това зареждане на тялото помага не само за косата. Ето защо много често освен по-здрава и хубава коса, жените чувстват и повишаване на жизнения им тонус и постоянен прилив енергия през целия ден.
✅ Съдържа вещества, които подобряват кръвообращението на космения фоликул.
✅ Съставки на корена от коприва действат директно на ензима отговорен за превръщането на андрогенните хормони в негативно въздействащия на космения фоликул хормон ДХТ.
✅Резултатите от изследванията сравняващи го със синтетични аналози (лекарства) показват, че той има същия клиничен ефект, но има и едно съществено предимство и то е ⚠️ липсата на странични ефекти ⚠️.

Nettle Root действа благоприятно на косата, като възстановява и стимулира растежа и здравината ѝ. Благодарение на високото съдържание на жизненоважни витамини, минерали и микроелементи  предпазва тялото от състояния на дефицит.

Ще купя!

корен от коприва - целифарм

Част от жените го приемат не само при проблем, а като средство за подобряване качеството, здравината и устойчивостта (на вредните влияния на сешоар третиране с препарати) на косъма им, защото действието му върху косата не е само, когато тя има проблеми.