Първия продукт от серията Basic Herbals на Целифарм – Nettle корен от коприва!

Основна грижа на Целифарм е създадените от нас продукти да опазват и възстановяват здравето и подобрят качеството на живот на всеки наш потребител. Натрупания във времето емпиричен опит и съвременното научно oбяснение на действието и клиничния им ефект на средствата с естествен произход ни дава уникалната възможност да ги използваме по нов лесен и ефективен начин. Така при определени състояния не се налага да се използват химическите им аналози. Това дава много по-малка вероятност от проява на временни или постоянни странични ефекти. Те са използвани успешно при медицински състояния, за по-добър външен вид и психически комфорт. Предвидили сме да се съчетават помежду си за да отговорим по-добре на изискванията за индивидуален подход към всеки потребител и персонализиране на решенията.

Повечето от формулите ни са без аналог, в които има както нови, така и добре утвърдени, доказали на световно ниво клиничната си ефективност съставки с естествен произход. Внедряваме и билки наложени от българската традиционна медицина по нов начин, чрез помощта на съвременни технологии, съхраняващи и извличащи максимално желаните активни вещества с цел използване в най-голяма степен на полезността им. В продуктите ни предпочитаме да използваме български билки, защото те са с много по-висок състав на активните вещества спрямо тези предлагани от другите страни производителки на билки. Имаме разработените и внедрени от нас съставки, които се съдържат само в наши продукти. Използваме при производство на крайния продукт минимално възможното количество помощни вещества. Повечето са подходящи за вегетарианци, тъй като при тях не използваме съставки с животински произход. Нашите продукти отговарят на всички регулаторни изисквания и стандарти в Европейския съюз.

Един от най-важните принципи, който следваме в разработването на даден продукт е да прилагаме в състава му (моно състав или комбинация) най-утвърдените в българската и световна традиционна медицина естествени съставки. За да може да бъдат разпознати от нашите потребители, съдържащите подобни растителни екстракти наши продукти, ние решихме да ги обединеним в една серия под името Basic Herbals. В момента първият продукт от тази серия е Коренът от коприва/ Nettle Root. Избрахме него като първи заради уникалността на действията му и при двата пола. Първото е, че спомага за поддържане на  нормалните нива на половите хормони при жените и мъжете. Благодарение на високото съдържание на жизненоважни витамини, минерали и микроелементи  предпазва тялото от състояния на дефицит. Действа благоприятно на косата, като възстановява и стимулира  растежа  и здравината й.
За ролята му да помага при косопад има множество клинични изследвания. Науката отдавна е определила главната причина, която го предизвиква (тестостостеронът в кожата на скалпа се превръща в дехидротестостерон, който влияе негативно на космения фоликул). Прилага се и съответното лечение с химически получени лекарства. Но и природата е създала естествени вещества със същото действие, които се намират в най-голямо количество в корена от коприва. Действията им са сравнени в редица клинични изследвания с химически аналози, като те са дали същият ефект, но за разлика от химическите е нямало странични реакции (обратими или необратими). Чрез активните си вещества в корена от коприва въздействието на ДХТ върху космения фоликул се преустановява и косъмът има нормален растеж и живот. Открито е също, че се освобождава доставянето на жизненоважни хранителни вещества за свитите космени фоликули чрез подобряване на кръвообращението на космения фоликул. Също така коренът от коприва осигурява необходимите за храненето на косата витамини и минерали. Благодарение на високото съдържание на жизненоважни витамини, минерали и микроелементи предпазва тялото от състояния на дефицит или го нормализира, което има й общотонизиращо и подобряващо работоспособността действие.

Част от жените го приемат не само при проблем, а като средство за подобряване качеството, здравината и устойчивостта (на вредните влияния на сешоар третиране с препарати) на косъма им, защото действието му върху косата не е само, когато тя има проблеми.