Съвременно естествено решение за пикочната киселина

Въпреки, че състоянието подагра се знае отдавна (за първи път е описано това състояние в Египет 2640пр.н.е.) едва в последните години благодарение на изследванията чрез новите технологии (генетични анализи, молекулярна биология, клинична биохимия и др.) се изясниха ключовите фактори: показващи предразположеността към това състояние, предопределящи симптоматичното проявление на подаграта и ролята им в пуриновия метаболизъм. Всички тези факти значително променят подхода за справяне с това състояние. Вече, се знае, че най-голямата грешка при нея е разглеждането й като проблем само по време на подагрозна атака.

Фактите, които промениха подхода при нея са:

1. Не всички хора с високи нива на пикочна киселина имат остри пристъпи на подагра. Това е така заради генетичната им предразположенот да отделят медиатори ( химокини и цитокини) на възпалението и/или по-слаба способност да я елиминират чрез бъбреците. Доказани бяха ключовите медиатори отговорни за развитието на възпаление при подагра (инфламазон и IL-1b) и структурите (уратните транспортери) в бъбреците извършващи елиминирането й от тялото.

2. Пикочната киселина има изключително важна положителна антиоксидантна функция в кръвта и отрицателна роля при подагра (натрупва се в ставите и меките тъкани под формата на кристали мононатриев урат) където действа като оксидант и предизвиква генерирането на реактивни кислородни радикали. Реактивните кислородни радикали са виновни за стартирането на остър пристъп на подагра.

3. Високите нива на пикочна киселина са свързани и с други състояния при пациентите с хипертония, инсулинова резистентност и висок риск от развитие на сърдечно-съдово заболяване. Европейско проучване от 2015 г. на 3079 пациенти с подагра, установява, че 68% от тях имат и високо кръвно налягане, 59% имат и висок холестерол и 24,2% имат и диабет тип 2.

4. Високите нива на пикочна киселина са свързани с риск от развитие на уратни камъни и уратна нефропатия (кристалите мононатриев урат се отлагат в бъбреците). Нормализирането на нивата й значително намалява риска от уврежадане на бъбреците.

5. Следването на много рестриктивен хранителен режим не повлиява значително нивата на пикочна киселина в кръвта. Хранителната стратегия от само елиминационна е изместена към това да се ползват храни с високо съдържание на определени антиоксиданти и предпазващи от възпаления в тялото. Кафето вече не се разглежда като проблем при това състояние.

6. Около 30% от пикочната киселина се елиминира от червата чрез наличието на добри чревни бактерии, които имат ензим ( уриказа) неутрализиращ я. Установено е, че пациентите с подагра има нарушен чревен баланс ( микробиом) спрямо индивиди без това състояние.

С разбирането кои са ключовите фактори предизвикващи отрицателното проявление на високите нива на пикочна киселина и как да бъде неутрализирано въздействието им създадохме съвремененния комбиниран препарат Celiflam.

Той помага да се постигне поддържане на нормални нива на пикочна киселина, облекчаване на симптомите на възпаление на засегнатите стави и усещане за по-добър комфорт в тях. Спира процеса на отлагане на кристали мононатриев урат и подпомага разтварянето им. Отделните съставки участващи във формулата му са с естествен произход и имат клинично доказано положително въздействие върху един или повече процеси пряко свързани с негативното проявление на високите нива на пикочна киселина в тялото.

Действа като антиоксидант:
Celiflam значително успява да предпази от поява на остър пристъп на подагра чрез силното антиоксидантно действие на кверцетин дихидрат и флавоноидите апигенин и лутеолин съдържащи се в екстракта от целина. Те успешно неутрализират оксидативния стрес в ставите причинен от кристалите мононатриев урат, което намалява вероятността за стартиране на остър пристъп на подагра.

Овладява възпалението:
Синергично действащите протеолитичния ензим бромелаин, кверцетин дихидрат и екстрактът от целина блокират отделянето на ключовите медиатори на възпалението в засегнатите стави и тъкани. Кверцетин дихидрат намалява експресията (проявлението) на възпалителните гени. Чрез Celiflam се овладява и успокоява напълно засегнатото място и се избягва бъдещ пристъп.

Подкрепя елиминирането на пикочната киселина:
Стандартизираните екстракти от целина и бреза имат меко диуретично действие, което ускорява отделянето на пикочна киселина чрез бъбреците и ги предпазва от увреждане. Те елиминират своевременно разтворените кристали мононатриев урат от ставите, което предпазва от рязко повишение нивото на пикочна киселина в кръвта и обратното й отлагане в ставите.

Ограничава прекомерен синтез на пикочна киселина:
Кверцетин дихидрат и екстрактът от целина и бреза потискат ензима (ксантин оксидаза), който има роля в патогенезата на подаграта чрез повишеното й образуване от него.

Допълнителни ползи от приема на Целифлам:
При мъже целината и кверцетинът се използват за намаляване на хипертрофия на простатата. Кверцетин дихидратът подобрява циркулацията на кръвта чрез подпомагане на еластичността на кръвоносните съдове. Здравите кръвоносни съдове могат да се отпуснат по-добре и по-бързо, за да подобрят притока на кръв в дадена област. Кверцетинът подобрява здравето на ендотелните (покриващи кръвоносните) и гладкомускулните клетки, което спомага за намаляване на последиците върху тях от високо кръвно налягане.

Въпреки предназначението за използване на Celiflam при проявени симптоми на висока пикочна киселина (хипеурикемия), превантивното му действие позволява обръщане на процеса и дългосрочно благоприятно повлияване подобряващо значително усещането за комфорт в засеганатите стави. Повлияват се положително и свързаните с това състояние хипертония и инсулинова резистетност.
Чрез взетите навреме правилни мерки не се стига до остър пристъп на подагра свързан с изпитване на болка и временна инвалидизация на индивида и се постига изчистване на ставите от кристалите мононатриев урат.