Защо имам косопад?

косопадКосата е знак за красота и допринася за индивидуалността на жената от незапомнени времена. Когато има повишена нейна загуба тя се разглежда като дерматологично състояние. Косопада нарушава качеството на живот и самочувствието ни. Има много причини водещи до косопад, което често прави трудно лечението му. За да сте по-наясно за причините сме изброили най-важните установени досега.

 

Кои са факторите, водещи до загуба на коса? И какво може да ни помогне?

 

Фактори

Подробно описание

Силен психо-емоционален стресЗагуба на близък, раждане, катастрофа, операция или друг силен емоционален стрес причиняват временно нарушение функцията на хипоталамo-хипофизо-надбъбречната ос.
Генетична предразположеностУстановена е полигенно обусловена наследственост.
Дехидротестостерон (ДХТ)Повишеното ниво на Дехидротестостерон ДХТ съкращава цикъла на косата и прогресивно изтънява фоликулите на скалпа.
Прекомерен пърхутПрекомерното отделяне на пърхут води до високо ниво на ензимът 5-алфа редуктаза и запушването на порите, като по този начин се недохранва коренът на косъма.
ТютюнопушенеТютюневият дим уврежда ендотела на кръвоносните съдове, което води до по-малко синтез на азотен оксид (действ съдоразширяващо) оттам кислореден недостиг, който предизвиква загуба на коса.
Прием на лекарстваЛекарства понижаващи холестерол, противоязвени средства, при подагра, антидепресанти, анаболни стероиди, противоревматични, бета-блокери и противотуморни лекарства.
Синтезирани от тялото веществаИнсулиноподобен растежен фактор, трансформиращ растежен фактор-бета блокират растежа на космения фоликул.
АтеросклерозаАтеросклеротичният процес блокира
микроциркулацията, която подхранва космените фоликули.

За жените, които предпочитат да използват едно, но естествено средство за решение на състоянието косопад най-добрият избор е коренът от коприва.

Как помага корена от коприва?

Той помага поради многобразието на съставките, които има в състава си:
✅ Съдържа жизнено необходими за подхранване и подкрепа на растежа на косата витамини (от В-групата) и минерали (желязо и цинк).
✅ Това зареждане на тялото помага не само за косата. Ето защо много често освен по-здрава и хубава коса, жените чувстват и повишаване на жизнения им тонус и постоянен прилив енергия през целия ден.
✅ Съдържа вещества, които подобряват кръвообращението на космения фоликул.
✅ Съставки на корена от коприва действат директно на ензима отговорен за превръщането на андрогенните хормони в негативно въздействащия на космения фоликул хормон ДХТ.
✅Резултатите от изследванията сравняващи го със синтетични аналози (лекарства) показват, че той има същия клиничен ефект, но има и едно съществено предимство и то е ⚠️ липсата на странични ефекти ⚠️.

Nettle Root действа благоприятно на косата, като възстановява и стимулира растежа и здравината ѝ. Благодарение на високото съдържание на жизненоважни витамини, минерали и микроелементи  предпазва тялото от състояния на дефицит.

корен от коприва - целифарм

Част от жените го приемат не само при проблем, а като средство за подобряване качеството, здравината и устойчивостта (на вредните влияния на сешоар третиране с препарати) на косъма им, защото действието му върху косата не е само, когато тя има проблеми.